woensdag 30 juni 2010

badcape draakje


Net voor we vertrokken, heb ik nog een badcape gemaakt voor Jonah. Ik heb hiervoor het drakenkleedje gemaakt uit de tutorial van vanmarieke. Op de foto kan je het niet zo goed zien, maar op de kap staan de ogen en in het midden over de rug lopen rode "stekels" net zoals van de "echte draken". Jonah is helemaal weg van z'n cape en deelt hem met niemand.

dinsdag 29 juni 2010

VAKANTIE



We zijn een aantal dagen terug van een heerlijke vakantie in Mallorca. Vandaar: de laatste weken niet veel nieuwe knutsels op m'n blog en betwijfel of daar de komende 2 maand veel beterschap in zal komen, want bij ons is de zomervakantie officieel om 15h50 ingegaan...

dinsdag 8 juni 2010

rokske meisjes


Heb zelf geen dochters, maar mocht voor een vriendin haar dochtertje een rokske maken. EN voila hier is hij. Vindt een het leuk modelletje. Je hebt betrekkelijk weinig stof (0,5 meter voor maatje 122), tijd (4 uur met veel onderbrekingen van hyperactieve peuter) en ervaring (...) nodig om deze te maken.
Voor wie geïntresseerd is wil ik de handleiding met foto's wel eens op de blog plaatsen.

fotokadertje


Voor de verjaardag van een vriendin wou ik de fotokadertjes uit de tutorial van meisjesmama maken. Ik heb er 6 gemaakt... Waarvan maar 2 redelijk gelukt. De handleiding was makkelijk, maar ik denk dat ik te onhandig ben. Vooraan ziet het er nog redelijk uit (als je niet te dicht staat), maar achteraan heb ik serieus moeten zoeken om het redelijk af te werken met de stof.
Enfin dit is dus 1 van de 2 gelukte. Het stofje waar het kadertje opstaat is een make-uptasje en de buttons zijn er niet opgenaaid, zodat ze nog ergens anders opkunnen.

strijkvelours


Hoewel ik het momenteel druk heb met werken, het huishouden en het gezin; heb ik toch nog de tijd gevonden voor een paar kleinere projectjes.
Werken met strijkvelours is super handig! Ben er helemaal voor gevonden. Je zoekt een plaatje of figuurtje. Tekent die over op je strijkvelours. Uitknippen en opstrijken. Klaar is kees, of in dit geval Bumba, Hopla en een auto. Momenteel de favorieten van zoontje Lukas.