vrijdag 5 augustus 2011

lijfje

Tijdens een gestolen middag zonder kids, trok ik me terug in mijn favoriete kamertje. Een paar uur later kwam ik er terug naar buiten met dit leuke resultaat. Het patroon is terug te vinden in de ottobre-oktober 2011.Heel gemakkelijk te maken met de overlock machine. Ik had enkel de naaimachine nodig om de zoom onderaan in te leggen. De stof haalde ik bij mijn favoriete stoffenwinkeltje Koekepeertje. Op de foto zie je het niet zo duidelijk maar de hals en mouwen zijn afgewerkt met ribtricot. Zal zeker vervolgt worden in talrijke tricot stofjes en maten!
Een aanrader

speelbroekske

Iedereen met jongens kent het probleem wel: gaten in de broek. Omdat het dit jaar toch wel heel erg is, stikte ik onmiddelijk een paar knielapjes thv de zwakke plek; zodat deze speelbroek superlang zou meegaan. Het patroon haalde ik uit een oude burda, maar vind je ook terug in de nieuwe ottobre (oktober 2011) En is supermakkelijk om te maken. 

maandag 1 augustus 2011

Menaaikamertje

Omdat het toch wel heel vervelend werd om steeds mijn (naai)spullen terug te vinden op zijn bureau, besloot manlief om voor mij een deel van de zolder in te richten als naaikamertje voor mij!!  Hij heeft er heel veel werk aan gehad. Eerst moest er een muur geplaatst worden en een extra velux. Daarna nog de afwerking (plaatjes aan het plafond en lenolium op de vloer). En ik mocht gaan shoppen naar de Ikea! Ik kon er mijn hartje ophalen met allemaal stofjes, bankjes en rekjes te kopen. Nu heb ik mijn eigen creatieve ruimte. Superblij ben ik ermee. Ik voel me precies zoals een kind in een speelgoedwinkel! Het is beslist een van de beste kado's die ik tot nu toe kreeg van mijn ventje. Vanaf nu ben ik dus ieder vrij moment terug te vinden op mijn naaikamertje en zullen er hier veel nieuwe naaisels geboren worden!


ps Memelonie: kan je n's je adres doormailen naar mij, dan kan ik je give-away bezorgen. Mijn mailadres is: stefanie.lievens@telenet.be